Descarca gratis

vineri, 27 ianuarie 2012

- Functionarea Grupurilor de Actiune Locala, dobândirea de competente si animarea teritoriului


http://www.fondurieuropeneromania.info/wp-content/uploads/2011/06/fonduri-nerambursabile-pentru-crestere-animale-2011.jpegMASURII 431 – „Functionarea Grupurilor de Actiune Locala, dobândirea de competente si animarea teritoriului”
Sub - masura 431.1 – Constructie parteneriate public private Faza 3 – Sprijin financiar pentru pregatirea dosarelor pentru selectia GAL


Masura 431 urmareste cresterea capacitatii de implementare a strategiilor de dezvoltare locala prin:
a) Constructie institutionala la nivel local;
b) Asigurarea resurselor umane, financiare si tehnice pentru sustinerea activitatii Grupurilor de Actiune Locala;
c) Instruirea personalului Grupurilor de Actiune Locala în vederea elaborarii si implementarii strategiilor de dezvoltare locala;
d) Animarea teritoriului.

Masura 431 este împartita în 2 sub-masuri (prima disponibila înaintea selectiei GAL-urilor si cea de-a doua dupa selectia GAL-urilor), respectiv:
- Sub-masura 431.1 sprijina constructia de parteneriate public-private, elaborarea strategiilor de dezvoltare locala si pregatirea planului de dezvoltare locala în vederea participarii la selectie a Grupurilor de Actiune Locala (GAL);
- Sub-masura 431.2 ofera sprijin Grupurilor de Actiune Locala pentru: cheltuieli de functionare, animare si dobândirea de competente.
Tipul solicitantului eligibili:
Solicitantii eligibili pentru sprijinul acordat prin Sub-masura 431.1 – „Constructie parteneriate public private” – Faza 3 – „Sprijin financiar pentru pregatirea dosarelor pentru selectia Grupurilor de Actiune Locala (GAL)”.
Potentialele Grupuri de Actiune Locala (GAL) pot fi:
Varianta 1 – Nu sunt constituite parteneriatele public – private
- In aceasta situatie poate depune proiect un reprezentant al potentialelor parteneriate locale public-private (parteneriatele se pot constitui din organisme cu personalitate juridica din sectorul public, privat si civil)
Varianta 2 - Sunt deja constituite parteneriatele public – private - In aceasta situatie poate depune proiect parteneriatul local public-privat, constituit conform. O.G. 26/2000 cu modificarile si completarile ulterioare.

Activităţi eligibile:
În vederea elaborarii Planului de Dezvoltare Locala, beneficiarii pot realiza urmatoarele tipuri de activitati eligibile:
- Actiuni de promovare, informare, comunicare în teritoriul reprezentat de parteneriatul respectiv (elaborarea brosuri, pliante1, organizare întâlniri, seminarii, etc.);
- Expertiza externa / interna pentru elaborarea studiilor, analizelor, strategiilor de dezvoltare locala;
- Activitati de cooperare (întâlniri cu potentialii parteneri, participarea la evenimente internationale si nationale pentru a stabili legaturi si contacte în vederea colaborarilor viitoare etc.).

Aceste activitati vor permite beneficiarului sa cunoasca experienta unui GAL din alta tara în ceea ce priveste crearea de parteneriate si elaborarea de strategii de dezvoltare si sa initieze primele schimburi de experienta cu alte teritorii.
Activitatile din cadrul proiectului pot fi realizate direct de catre beneficiar sau pot fi externalizate catre terti prin procedura de licitatie, aferenta pragului valoric al serviciului solicitat.
Modul de finanţare al proiectelor:
Masura va beneficia de o alocare financiara pâna la sfârsitul anului 2009, în valoare de 9.803.744 Euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu